
Loempia van gerookte eend
Deze loempia hoef je niet te bakken, kan je ruim van te voren bereiden en bewaar je in de koelkast. Twee uurtjes van te voren
Snij de tonijn in balkjes van ongeveer 1,5 cm in doorsnede. Meng de olie en sojasaus en meng de sesamzaadjes op een bordje.
Wrijf de tonijn in met het oliemengsel en druk daarna in de sesamzaadjes zodat het balkje aan alle kanten is bedekt.
Verwarm een koekenpan en bak de tonijnbalkjes ongeveer 30 seconden aan twee zijde. Haal uit de pan en leg even op een bord of plank.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer dit samen met de mayonaise en de limoensap. Breng op smaak met wat peper en zout.
Leg wat gekleurde sla op een bord en leg hier de tonijnbalkjes op. Serveer met de avocadocrème.
Deze loempia hoef je niet te bakken, kan je ruim van te voren bereiden en bewaar je in de koelkast. Twee uurtjes van te voren
Als je droge kikkererwten gebrukit moet je deze eerst voorkoken.Gedroogde kikkererwten (bruin of geel maakt niet uit) zet je eerst een nacht te weken in