Snij de tonijn in balkjes van ongeveer 1,5 cm in doorsnede. Meng de olie en sojasaus en meng de sesamzaadjes op een bordje.
Wrijf de tonijn in met het oliemengsel en druk daarna in de sesamzaadjes zodat het balkje aan alle kanten is bedekt.
Verwarm een koekenpan en bak de tonijnbalkjes ongeveer 30 seconden aan twee zijde. Haal uit de pan en leg even op een bord of plank.
Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Pureer dit samen met de mayonaise en de limoensap. Breng op smaak met wat peper en zout.
Leg wat gekleurde sla op een bord en leg hier de tonijnbalkjes op. Serveer met de avocadocrème.
Herfst, winter, lente of zomer. Het maakt niet uit, soms loop je in een winkel en zie je mooi riblappen en dan denk je: Lekker
Ik gebruik hier zelf graag cognacmosterd voor maar deze isin Nederland niet goed verkrijgbaar. Het is ook erg lekker met de groene mosterd met tuinkruiden.