Tonijncarpaccio

Benodigdheden

Ingredi├źnten

  • tonijn- blok van 400 gram
  • citroen- 1 stuks
  • korinader- 1 bosje
  • olijfolie- 5 el
  • sesamolie- 1 el
  • sojasaus- 4 el
  • gemberwortel- 1 cm
  • rode peper- 1 stuks
  • st jacobsschelpen- 4 stuks

Instructies

Hak de helft van de koriander fijn, schil de gemberwortel en snij ragfijn, snij de peper in hele kleine stukjes.

Meng de olijfolie, soja en sesamolie samen met de gehakte koriander, gember en spaanse peper. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Meng dit goed door elkaar.

Snij de tonijn in mooie dunnen plakken en leg deze in de marinade voor minimaal een uur.

Verhit een grilpan. Verdeel de tonijn over vier bordjes. Besmeer de st jacobsschelpen met wat olijfolie en gril ze op hoog vuur om en om voor 1 minuut.

Snij de st jacobsschelpen in plakjes en leg ze op de tonijn. drupper er wat marinade over en garneer met wat koriander.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print