Dit is de snelle variant uiensoep. Gewoon van bouillonblokjes en klaar in 20 minuten.
![](https://dekeukenvansantpoort.nl/wp-content/uploads/2020/03/jap-duospies-300x168.jpg)
Biefstuk en kipspiesjes
Deze spiesjes zijn met een japanse twist. Lekker met gebakken rijst en groenten en een japanse komkommersalade.
Dit is de snelle variant uiensoep. Gewoon van bouillonblokjes en klaar in 20 minuten.
Kook de eieren hard, pel ze en hak ze fijn. Zet de waterkooker aan met 1 1/4 liter water en giet het in een maatbeker met de bouillonblokjes. Roer door zodat de bouilonblokjes oplossen.
Pel de uien en snij in halve ringen. Fruit de ui in 8 minuten bruin in de boter, roer de bloem erdoor en bak even mee.
Al roerend de bouillon toevoegen. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
Garneer met het ei voor het serveren.
Deze spiesjes zijn met een japanse twist. Lekker met gebakken rijst en groenten en een japanse komkommersalade.
Ik gebruik voor deze saus dark soy. Het verschil met “gewone” soy saus is dat deze dikker, donkerder, voller van smaak en minder zout is.