Varkenshaas met champignonkorst

Ik gebruik hier zelf graag cognacmosterd voor maar deze isin Nederland niet goed verkrijgbaar. Het is ook erg lekker met de groene mosterd met tuinkruiden.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • varkenshaas- 4 stuks
  • kastanjechampignons- 200 gram
  • mosterd- 6 el
  • peper en zout-
  • roomboter-

Instructies

Haal de varkenshaas ruim van te voren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Verwarm de oven op 180 graden.

Hak de kastanjechampignons fijn. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout en smeer in met mosterd. Rol de varkenshaas door de champignons zodat er een mooie korst op onstaat.

Zet een koekenpan op het vuur met een klont roomboter. Als de boter heet is leg je de varkenshaas erin en bakt deze in 2 minuten op half vuur mooi bruin. Laat de varkenshaas stil liggen zodar de korst eromheen blijft zitten. Draai de varkenshaas voorzichtig om en bak de andere kant ook twee minuten.

Leg de varkenshaas in een ovenschaal en leg op iedere varkenshaas twee kleine blokjes roomboter. Zet de schaal 15 tot 20 minuten in de oven.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print