Walnotencrème
Mix de yoghurt met het eiwit in een beker meet de staafmixer en voeg druppelgewijs de walnotenolie toe tot er een dikke massa onstaat. zet weg in een spuitzak.
Appelgelei
Week de gelatine in koud water voor 5 minuten. Breng de appelsap aan de kook en roer de uitgeknepen gelatine erdoor met de pan van het vuur. Laat dit afkoelen zodat het kan indikken.
Walnoten
Verwarm de oven op 180 graden. Pel de walnoten en verdeel deze op de bakplaat. Rooster de noten in een paar minuten goudbruin. Laat iets afkoelen en hak ze fijn.
Waldorf
Schaaf op de mandoline dunne plakjes knolselderij en appel. Steek uit met een kleine steekring. Ga uit van 5 plakjes waldorf en appel per waldorf. Blancheer de knolselderij kort in gezouten water en dompel direct in ijswater. Laat ze uitlekken en leg op een stukje keukenpapier of een keukendoek om het water te onttrekken.
Maak stapeltjes van de plakjes. Neem eerst een plakje knolselderij, dan een appel en herhaal dit vijf keer.
Prik er een cocktailprikker in en haal drie maal door de gelei. Als laatste rol je ze door de gehakte walnoten.
Voor het serveren spuit je er een toefje walnotencrème op.