Frittata
Een frittata maak je eigenlijk van de restjes die je in huis hebt. Aan het eind van de week ligt er altijd nog wel wat
Voeg 1,5 a 2 dl olijfolie en peterselie samen. Pers de knoflook erbij. Roer dit en laat dit een kwartier staan.
Was de vis onder koud stromend water en droog de vis goed af. Snij diagonaal per zijde twee of drie keer schuin in tot iets boven de graat.
Stop de marinade in de ingesneden vis en smeer het restant over de vis. Bestrooi de vis aan beide zijde met zout.
Leg deze op de hete barbecue. Draai de visjes om na zo’n 5 tot 6 minuten en laat ze nog 5 a 6 minuten aan die kant garen. Je kunt ook met je vinger bepalen of de vis gaar is door met je vinger te voelen of de vis van de graat komt.
Serveer de zeebaars van de bbq op een schaal met een goede scheut olijfolie en partjes citroen. Heerlijk met een frisse salade en lekker stevig brood.
Een frittata maak je eigenlijk van de restjes die je in huis hebt. Aan het eind van de week ligt er altijd nog wel wat
We gebruiken bij dit recept een halve ananas. De andere helft kan je in een bakje nog een paar dagen goed houden in de koelkast.
Dit is een leuk bijgerecht wat met veel vis en vlees soorten kan combineren. Gebruik een andere kaassoort zoals een RocheBaron om een wat stevigere