Ik maak dit gerecht altijd met kippendijvlees. Het is voller van smaak, zachter en eigenlijk gewoon lekkerder dan een filet.
Ik maak dit gerecht altijd met kippendijvlees. Het is voller van smaak, zachter en eigenlijk gewoon lekkerder dan een filet.
Snipper de ui, snij de paprika en tomaat in stukken, snij de aardappel in blokjes.
Smelt de boter in een braadpan en fruit de ui, het paprikapoeder, de paprika en de tomaat ca. 10 min. Voeg de in blokjes gesneden salami toe en bak even mee. Voeg de kip toe en schenk de bouillon erbij.
Breng aan de kook, voeg de aardappel toe en roer door en laat de kip op laag vuur ca.30 min. garen.
Neem de pan van het vuur, laat 1 min. afkoelen en voeg de crème fraîche toe. Roer door en breng op smaak met peper en zout.
Lekker met rijst en fijngesneden komkommer met crème fraîche, bestrooid met wat paprikapoeder.

Voor satésaus gebruik ik altijd de goedkoopste pindakaas. De smaak wordt bepaald door de overige ingrediënten dus waarom meer uitgeven dan nodig is. Hou je

We gebruiken bij dit recept een halve ananas. De andere helft kan je in een bakje nog een paar dagen goed houden in de koelkast.