Dit nagerecht is ook erg lekker te combineren met een bolletje ijs plus een toefje slagroom

Spareribs
Spareribs is zo’n gerecht dat je echt een dag van te voren moet voorbereiden en in een grote hoeveelheid moet maken. Gezellig met een groep
Dit nagerecht is ook erg lekker te combineren met een bolletje ijs plus een toefje slagroom
Snijd de cake in plakken, smeer hier een laagje karamelstroop over. Verwarm dit in de magnetron +/- 25 seconden en iet dan de crème anglaise eromheen.
Crème anglaise
Snij et vanillestokje door midden in de lengte, zodat de zaadjes bloot komen te liggen. Doe met de melk in een steelpannetje en laat deze broeien op een heel laag vuurtje. Ook hier geldt, lekker kost tijd, laat de melk en vanille gerust een uur op het vuur staan, maar een nacht mag ook. Je ziet dan de typische zwarte spikkels in de melk drijven.
Nu even opletten: Breng de melk aan de kook en verwijder het stokje. Schraap het laatste restje merg uit de vanillestokjes en doe deze bij de melk. Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker goed los in een grote kom. Schenk vervolgens de melk bij de eieren en klop goed door. Schenk het geheel nu weer in een schone pan en verwarm, maar laat het niet koken (dan schiften de eieren)! Door het verwarmen gaat de saus iets binden, maar hij blijft vrij dun, dit hoort ook zo.
Spareribs is zo’n gerecht dat je echt een dag van te voren moet voorbereiden en in een grote hoeveelheid moet maken. Gezellig met een groep
Dit is een recept van Niven Kunz uit de sterrenkeuken van een groentefreak. Een waldorfsalade zoals je hem nog nooit hebt gegeten.