Gebakken rijst is prima te maken van overgebleven witte rijst. Zelf vries ik de overgebleven rijst in en spar het zo op totdat ik voldoende heb voor een maaltje gebakken rijst.
Gebakken rijst is prima te maken van overgebleven witte rijst. Zelf vries ik de overgebleven rijst in en spar het zo op totdat ik voldoende heb voor een maaltje gebakken rijst.
Kook de rijst en laat deze vervolgens afkoelen. De rijst koelt sneller af als je deze uitstort op een theedoek op het aanrecht.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Zet de wok op het vuur en als deze heet is voeg je de olie, kurkuma en de djinten toe. Fruit dit even aan en voeg dan de ui plus knoflook toe. Bak tot de uit mooi glazig is.
Voeg nu de rijst toe en bak het geheel steeds omscheppend op een hoog vuur goed door.
Een moeilijke naam, voor een eenvoudig gerecht. Le Pot-au-feu is niet meer en niet minder dan een Franse stoofpot van groenten en vlees. Vaak van