Aardappel knoflooksoep

Op de foto staat naast het soepje een espuma van aardappel met een parmezaanruitje. Dit recept kan je ook terugvinden op de site. Hier heb je wel een espumafles voor nodig.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • aardappelen- 150 gram
  • prei- 1 stuk
  • knoflook- 4 teentjes
  • bouillon- 600 ml kip of groenten buillon
  • slagroom- 50 ml
  • bieslook- 8 sprieten
  • feta- 1/4 blok

Instructies

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Maak de knoflook schoon en snijd ze in plakjes. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringetjes. Verkruimel de feta. Snijd de bieslook fijn.

Doe de aardappelen, prei en knoflook met de bouillon in een middelgrote pan en breng aan de kook. Laat de bouillon met het deksel half op de pan 15 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn. Maak de soep glad met een staafmixer. Roer de slagroom en het bieslook erdoor. Bestrooi met de feta.

Facebook
WhatsApp
Print