Avocado bonbon

Benodigdheden

Ingrediënten

  • sjalot- 1/2
  • sesamolie- 2 el
  • sushiazijn- 3 el
  • japanse sojasaus- 2 el
  • avocado eetrijp- 2 stuks
  • pistachenoten gepeld- 50 gr
  • amandelen gepeld- 50 gr
  • chilivlokken- 1 tl
  • limoen - 1 stuks
  • zachte geitenkaas- 100 gram
  • waterkers- 75 gram
  • tuinkers-
  • viooltjes-

Instructies

Pel en snij de sjalot fijn, doe de sesamolie met 2 el sushiazijn de sojasaus en de sjalot in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Rasp de schil van de limoen en maal samen met de pistachenoten, amandelen en de chilivlokken tot een crumble.

Snijd de avocado overdwars doormidden, draai de helften van elkaar af en haal de pit eruit. Schep de halve avocado voorzichtig met een lepel uit de schil. Snij een dun plakje van de bolle kant zodat de avocado goed blijft staan. Vul de holte op met de geitenkaas en smeer met een kwastje de avocado in met de rest van de sushiazijn.

Rol de halve avocado door het notenmengsel en druk zachtjes aan. Leg op een diep bord en verdeel de waterkers eromheen. Druppel de dressing over de waterkers. Garneer met tuinkers en maak af met een paar eetbare viooltjes.

Facebook
WhatsApp
Print