De peer heb ik hier gebruikt als groenen bij de kwartelboutjes met bospaddenstoelen die je onder wild&gevogelte kan terugvinden.
De peer heb ik hier gebruikt als groenen bij de kwartelboutjes met bospaddenstoelen die je onder wild&gevogelte kan terugvinden.
Schil de peren, laat het steeltje zitten en snij een plakje van de onderzijde zodat ze blijven staan.
Verwarm de wijn met de suiker in een pan tot de suiker is opgelost. Schil ondertussen de gember en snijd in stukken. Voeg dit met de steranijs toe aan de wijn.
Rasp de citroen en pers hem uit. Voeg de rasp en het sap toe aan de wijn.
Doe de peren in de pan en vul aan met water tot ze net onder staan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 60 tot 70 minuten zachtjes koken.
Haal de peren uit de pan en laat het kookvocht op hoog vuur inkoken tot siroop.
Schenk de siroop over de peren als deze op het bord staan.
Dit is eigenlijk een basis die je met veel soorten fruit kan gebruiken. Als je twee smaken gaat maken moet je alle ingrediënten (behalve het fruit)
De peer heb ik hier gebruikt als groenen bij de kwartelboutjes met bospaddenstoelen die je onder wild&gevogelte kan terugvinden.