Broccolie beignets

Groenten, vis of lees in tempura ziet er altijd leuk uit en is ook erg lekker. Je kunt in de supermarkt tegenwoordig pakjes tempura beslag kopen waar je alleen wat ijs koud water aan hoeft toe te voegen en dit werkt makkelijk en snel.

Zelf tempurabeslag maken is ook niet lastig. Neem een schaal en doe daar ijsklontjes in met 0,5 liter water zodat het water echt koud wordt.

Klop drie eierdooiers met 165 gram witte bloem en 0,5 l ijskoud water door tot een beslag. Hoe het beslag koud door de kom in een andere kom te zetten waarin je wat ijsklontjes met water doet.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • broccoli- 1 of 2 stronken
  • tempura beslag-
  • chilisaus-

Instructies

Zet een pan met een ruime laag zonnebloemolie op het vuur en verwarm deze tot 180 graden. Of zet de frituurpan aan als hier schoon vet in zit.

Snij van de broccoli de rozen, haal deze door het beslag en frituur tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveer met chilisaus.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print