Cataplana

Benodigdheden

Ingredi├źnten

  • stevige vis/schelpdieren- 300 gr (bijv. mosselen, garnalen, inktvis, kokkels),
  • chorizo- 200 gr (in blokjes)
  • spekblokjes- 200 gr
  • varkensvlees- 200 gr (in blokjes)
  • grote uien- 2 stuks (gesnipperd)
  • knoflook- 4 teentjes
  • kleine groene paprika- 1 stuks (gesneden)
  • kleine rode paprika- 1 stuks (gesneden)
  • tomatenblokjes- 1 blik
  • tomatenpuree- 1 klein blikje
  • witte wijn- 100 ml
  • citroensap- 1 el
  • hete pepersaus- 2 el (bijv. tabasco of Caribische pepersaus)
  • koriander- 3 el
  • zout & peper-
  • Olijfolie-

Instructies

Doe olijfolie in de pan. Bak de spekblokjes, braad het varkensvlees op hoog vuur aan.
Draai het vuur lager. Fruit de ui, de knoflook en de paprika tot de ui glazig ziet.
Voeg dan de chorizo toe. Even mee laten bakken.
Voeg dan de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de wijn, het citroensap, de pepersaus en zout en peper naar smaak toe.
Op hoog vuur wat laten inkoken. Voeg dan de vis/schelpdieren toe. Twee minuten mee laten koken.
Garneren met de koriander.
Lekker met rijst en een frisse salade.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print