Eenpans gerecht

Ik kook graag voor wat meer mensen maar in de praktijk is dat toch vaak voor twee of drie personen thuis. Dit betekent dat er na een paar dagen “restjes” liggen waarvan ik dan weer een aanpans gerecht van maak.

Zo gaat er niets weg, kook je een makkelijke maaltijd en is het snel klaar.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kipfilet- 250 gram
  • courgette- 1/2
  • aubergine- 1/2
  • ui- 1 stuks
  • knoflook- 2 teentjes
  • aardappel- gekookt
  • paprika- 1 stuks
  • paprika poeder-
  • gemberwortel- 1 cm geschild
  • gemalen komijn-
  • olijfolie-

Instructies

Ik maak dit soort gerechten als ik het e.e.a. over heb van de dagen ervoor. Het kunnen dus ook prima andere overs zijn.

Snijd de kipfilet in stukjes. Wrijf in met de paprikapoeder en de komijn. Snijd alle overige groenten in stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Snij de gemberwortel heel fijn of rasp deze.

Verwarm de wok en giet hier een flinke scheut olijfolie in. Wok de stukken kipfilet ongeveer 5 minuten. Voeg alle gesneden groente toe en wok dit ook ongeveer 5 minuten.

Doe als laatste de aardappel in blokjes erbij en warm nog even goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Facebook
WhatsApp
Print