
Komkommersalade met yoghurt citroendressing
Een lekker frisse komkommersalade die het eigenlijk overal goed bij doet maar vooral bij vis is hij super.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Pel de knoflook. Kook de aardappelblokjes in water met wat zout, de tijm, rozemarijn en de knoflook tot de aardappelen goed gaar zijn. Giet af en houd het kookvocht apart.
Haal de tijm en rozemarijn uit de pan. Doe de aardappelen met 200 ml kookvocht, de room, olijfolie en de zongedroogde tomaten in een blender.
Mix alles 10 minuten tot er een mooie gladde massa is ontstaan. Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden.
Gier de aardappelmassa in een espumafles. Sluit af, zet er een patroon op en schud goed door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en rasp hier de parmezaan op. Zet in de oven en bak in 4 tot 5 minuten de rasp goudbruin. Haal uit de oven en haal met een plat mes de parmezaan van de bakplaat en leg op het aanrecht om af te koelen.
Spuit de espuma in een glaasje. Breek een stukje parmezaan af en steek in het glas.

Een lekker frisse komkommersalade die het eigenlijk overal goed bij doet maar vooral bij vis is hij super.

Lekker bij van alles en nog wat. Als dip met brood, bij kip of garnalen op je broodje gyros of als dressing in een Griekse

De bramen zijn er nu weer volop dus daar moet je van profiteren. Uiteraard kan je dit frisse drankje met allerlei soorten fruit maken dus