Frambozentiramisu

Benodigdheden

Ingrediënten

  • frambozen- 100 gram
  • fijne tafelsuiker- 60 gram
  • lange vingers- 12 stuks
  • ameretto- scheutje
  • eieren- 2 stuks
  • mascarpone- 200 gram
  • pistachenoten- 40 gr ongezouten / gepeld
  • chocoladekoekjes- 4 stuks

Instructies

Prak de frambozen met 20 gram suiker. Houd vier frambozen over voor de garnering.

Snij de lange vingers in kleine stukje en leg die op de bodem van vier glazen. Schenk er een beetje amaretto over en druk licht aan. Schep er dan een laagje geprakte frambozen over en zet de glazen in de koelkast.

Splits de eieren en doe de dooiers en eiwitten in aparte kommen. Klop de dooiers met 20 gram suiker op tot het een lichtgeel mengsel is. Klop er dan de mascarpone door tot het een glad mengsel is.

Klop de eiwitten tot zachte pieken en klop er dan de laatste 20 gram suiker door tot het een stevig schuim is. Spatel de eiwitten luchtig door het mascarpone mengsel.

Doe het in een spuitzak en spuit het mooi in een cirkel op de frambozen in het glas. Zet de glazen minimaal twee uur in de koelkast.

Vlak voor het serveren de pistachenootjes en de chocoladekoekjes stampen tot grove stukjes.

Strooi over de mascarponecrème en garneer met een framboos.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print