Gebraden varkensprocureur

Ingrediënten voor 4 personen

Ik werk graag met groot vlees. Een procureur is ongeveer 2 kilo dus bij uitstek om te bereiden als je met een groep aan tafel gaat. Het recept heb ik voor de site terug gebracht naar 4 personen.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • varkensprocureur- 500 gr
  • zout & peper-
  • pittige mosterd-
  • gerookt ontbijtspek - 50 gr (in blokjes)
  • kastanjechampignons- 150 gr
  • oesterzwammen- 150 gr (schoon en klein of doormidden gesneden)
  • schone verse zilveruitjes- 125 gr
  • rode tafelwijn- 300 gr
  • Olijfolie- 3 el
  • Allesbinder- (voor de saus)

Instructies

Wrijf het vlees aan alle kanten goed in met mosterd.
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees aan alle kanten aan.
Voeg peper en zout toe,wentel het vlees circa 10 min door de pan en neem het er dan uit.
Fruit in de braadjus de bospaddenstoelen,blokjes gerookt ontbijtspek en schoongemaakte zilveruitjes goed aan.
Leg het vlees weer in de pan en overgiet het met de rode wijn.
Laat het op zacht vuur nog ongeveer 50 min braden.
Saus eventueel wat binden met allesbinder.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print