Kip in ajvar

Ajvar is een hemels goedje uit het voormalige Joegoslavië! Je kan het haast overal voor gebruiken: op brood (bijv. kaastosti!), in de soep, als toevoeging in een jus of sausje, maar ook als dip (bij o.a. Pita) en natuurlijk bij vlees. Ajvar is een echte alleskunner en is standaard te vinden in elke ‘Balkan’ keuken.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • drumstick- 8 stuks
  • Anjvar- 1/2 pot
  • olijfolie-
  • peper en zout-

Instructies

Bestrooi de drumsticks met peper en zout. Zet de pan op het vuur en doe er een scheut olijfolie in. Braad de drumsticks rondom aan tot ze licht bruin zijn. Voeg de Ajvar toe en laat ze in 30 minuten op laag vuur met de deksel op de pan gaar worden.

Nog lekkerder worden ze als je ze na het aanbraden op een bakplaat legt, de ajvar erover schenkt en in het midden van de oven (150 graden) in 40 minuten gaart.

Lekker met sla en Surinaams zuur met aardappelpartjes in schil gebakken met een kruidenmix van gemalen komijn, peper, zout en wat geroosterde paprikapoeder.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print