Kip in ajvar
Ajvar is een hemels goedje uit het voormalige Joegoslavië! Je kan het haast overal voor gebruiken: op brood (bijv. kaastosti!), in de soep, als toevoeging
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de kipkarbonades in een kleine ovenschaal en snijd deze op ca. 3 plekken in op de velkant zodat de saus er in kan trekken tijdens het bakken.
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Doe de kippenbouillon in de kom, doe hier de tomatenpuree, de sojasaus, de bruine suiker en de sesamolie in plus de ui, knoflook en abrikozen.
Meng dit alles goed door elkaar en schenk het over de kipkarbonades in de ovenschaal. Zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de saus.
Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat ca. 45 minuten garen. Draai de kipkarbonades halverwege om.
Lekker met tagliatelle en een tomatensalade.
Ajvar is een hemels goedje uit het voormalige Joegoslavië! Je kan het haast overal voor gebruiken: op brood (bijv. kaastosti!), in de soep, als toevoeging
Chocolademousse is een heerlijk onderdeel voor bij een grand dessert. De smaak is afhankelijk van het percentage cacao. In ieder geval moet je altijd pure