We hebben allemaal wel eens een stuk stokbrood over. Dat overgebleven stokbrood leent zich prima voor een knoflookbroodje.
Knoflookbrood is lekker bij soep of bij een salade. Is ook heerlijk als side dish bij een pasta.
We hebben allemaal wel eens een stuk stokbrood over. Dat overgebleven stokbrood leent zich prima voor een knoflookbroodje.
Knoflookbrood is lekker bij soep of bij een salade. Is ook heerlijk als side dish bij een pasta.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in de lengte door.
Snij de tomaat door en wrijf het stokbrood in met het snijvlak van de tomaat zodat er een laagje tomaat achterblijft op het brood.
Pel en hak de knoflook zeer fijn. Strooi de knoflook over de broodjes en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Maal hier wat zeezout over.
Leg de broodjes in de oven tot ze mooi lichtbruin en knapperig zijn. Heb je een grill dan is het nog lekkerder om ze onder de grill te roosteren.
De peer heb ik hier gebruikt als groenen bij de kwartelboutjes met bospaddenstoelen die je onder wild&gevogelte kan terugvinden.
Een kip van het spit met zijn knapperige vel doet het altijd goed. Je moet natuurlijk wel een bbq of oven hebben met een draaispit.