De lams voorbout wordt meestal in plakken gebruikt of ontbeend om er een rollade van te maken. Het is een prachtig stukje om in zijn geheel te gebruiken en staat ook mooi op het bord.
De lams voorbout wordt meestal in plakken gebruikt of ontbeend om er een rollade van te maken. Het is een prachtig stukje om in zijn geheel te gebruiken en staat ook mooi op het bord.
Wrijf de boutjes in met peper, zout en Provençaalse kruiden. Pel de knoflook en snijd 8 teentjes knoflook in stukken.
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd vier tenen knoflook klein.
Was de aardappelen en snijd deze in kwarten. Doe de aardappelen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Strooi er zout en peper over. Verdeel er de knoflook over en hussel door elkaar.
Zet de aardappelen net onder het midden in de oven en plaats hierboven een rek waar de lamsbout op kan staan.
Verwarm ondertussen de roomboter in een braadpan met 75 ml olijfolie. Voeg de knoflook toe en na een minuut braad je de lamsboutjes aan tot ze goudbruin zijn.
Zet de braadpan dan in de oven boven de aardappelen en laat het geheel in 50 tot 60 minuten gaar worden.
De tomaatjes gaan het laatste kwartier in de oven op de aardappelen.
Haal de lamsboutjes uit de oven als ze gaar zijn en giet het braadvocht over in een steelpan. Laat dit inkoken tot een saus.
Schep een beetje saus p een bord en zet hier de lamsbout in. Schep aan de zijkant wat van de aardappelen met de tomaatjes.
Lekker met een frisse groen salade.

Op de foto staat naast het soepje een espuma van aardappel met een parmezaanruitje. Dit recept kan je ook terugvinden op de site. Hier heb

Dit is een leuk bijgerecht wat met veel vis en vlees soorten kan combineren. Gebruik een andere kaassoort zoals een RocheBaron om een wat stevigere