Pel de ui en knoflook en snipper deze. Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie. Fruit hierin de ui in 10 zacht en gaar.
Voeg wat zout en peper toe, de knoflook en de komijn en laat dit een minuut mee fruiten. Voeg de rode linzen toe en roer goed door. Laat het geheel langzaam warm worden.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de linzen in 15 tot 20 minuten zacht worden.
Draai de soep met een staafmixer helemaal glad en giet de citroensap erbij. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Bak de pitabroodjes af in de oven en breek of snij ze in stukjes. Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak de geroosterde stukjes brood tot ze heerlijk krokant zijn en de randjes goudbruin worden.
Vraag bij de visboer om sushi kwaliteit zalm en tonijn. Dan krijg je de meest mooie en verse stukjes voor je tartaar.
Spareribs is zo’n gerecht dat je echt een dag van te voren moet voorbereiden en in een grote hoeveelheid moet maken. Gezellig met een groep