Marokkaanse kip

Dit gerecht is lekker met rijst of gekookte aardappelen. Als de kippenbouten gaar zijn haal je dan uit de ovenschaal en dan maak je de suas is dunner door er iets water aan toe te voegen.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • kippenbout- 4 stuks
  • rode ui- 2 stuks
  • knoflook- 4 teentjes
  • citroen- 3 stuks
  • gemalen komijn- 1 tl
  • kurkuma- 1 tl
  • chilipoeder- 1 tl
  • verse koriander- 1 bosje
  • winterwortel- 500 gram
  • prei- 2 stuks
  • gedroogde pruimen- 250 gram

Instructies

Ui pellen en klein snijden. knoflook pellen, citroenen uitpersen. Ui, knoflook, citroensap, komijn, kurkuma, chilipeper, koriander, zout en peper tot een pasta vermalen.

Maak wortel en prei schoon en snij in plakjes.

Oven op 180 graden

Bak de kippenbouten aan in een scheut olijfolie en leg ze in een ovenschaal.

Bak dan de wortel en prei ca 5 minuten en voeg toe aan de kip.

Kruidenpasta en pruimen erbij en alles even omscheppen.

Laat het geheel 45 minuten in de oven gaar worden, eventueel wat water toevoegen als het te droog wordt.

Kook ondertussen de rijst of aardappelen die je erbij wilt serveren.

Facebook
WhatsApp
Print