Het is simpel, snel klaar en uiteraard lekker van smaak.
Rode linzensoep met gember
Rode linzen hebben een goede eigenschap. Buiten het feit dat ze erg lekker zijn koken ze ook stuk waardoor er mooie gebonden soepen of stoofschotels
Het is simpel, snel klaar en uiteraard lekker van smaak.
Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd ze in kleine stukje. Snij de kip in stukjes. Snij de courgette in blokjes van 0,5 cm.
Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie. Bak hierin 3/4 van de paprika en 3/4 van de courgette voor 5 minuten. Zet ondertussen een pan water op voor de pasta en kook deze volgens de beschrijving op de verpakking.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Haal de pan va het vuur en pureer alles tot een gladde massa.
Zet terug op het vuur en roer de kookroom erdoor samen met de rest van de paprika en courgette. Doe de stukjes kip erbij en laat het geheel zachtjes gaar smoren voor ongeveer 15 minuten.
Rooster de pijnboompitten in een hete droge koekenpan goudbruin. Giet de pijnboompitten in een bakje.
Maak de saus af met wat peper en zout.
Schep de pasta door de saus en schep op de borden. Garneer met de pijnboompitten en de peterselie.
Rode linzen hebben een goede eigenschap. Buiten het feit dat ze erg lekker zijn koken ze ook stuk waardoor er mooie gebonden soepen of stoofschotels
Ik ben dit receptje jaren geleden tegengekomen. Het blijft een smaakexplosie en met enige regelmaat gebruik ik het zoals laatst op een verjaardagslunch voor Andre
Een frittata maak je eigenlijk van de restjes die je in huis hebt. Aan het eind van de week ligt er altijd nog wel wat