Pickles van groenten

Er zijn veel groentes die zich lenen op pickles van te maken. Knapperige zuren die je als garnering op een bord kan presenteren. Wortel, pastinaak, paprika, venkel en komkommer kan je rauw gebruiken. Sperziebonen of broccoli moet je even kort koken voordat je ze op zuur zet.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • paarse wortel- 2 penen
  • rode paprika- 1 stuks
  • ciderazijn- 3 dl
  • suiker- 125 gram
  • zout- 2 tl
  • citroen- 1
  • laurierblaadje- 1 blad
  • dille- 3 takjes

Instructies

Neem een zuurbestendige pan, dus geen aluminium maar een geëmailleerde of rvs. Breng de ciderazijn met een scheut water, de suiker, het zout en het sap van de citroen aan de kook.

Voeg het laurierblad en de dille toe en kook nog 2 minuten door. Proef of het naar jouw smaak zuur / zoet genoeg is.

Schrap de peen en snij deze in hele dunne plakjes, maak de paprika schoon en snij deze in dunnen reepjes.

Leg de groenten in een bak en giet de warme vloeistof eroverheen. Laat dit minimaal 2 uur intrekken daarna kan je het al gebruiken.

In een gesloten bak blijft dit een maand goed in de koelkast.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print