Ragout spareribs

Na een bbq avond blijven er bij mij nog wel eens wat stukjes sparribs over. Natuurlijk kan je ze de volgende dag opwarmen en opeten maar een ragout van het ribbenvlees is ook erg lekker.

Normaal maak je ragout met een bouillon maar omdat de ribbetjes al goed gekruid zijn van zichzelf maak ik de basis met water en na het toevoegen van het vlees voeg ik naar smaak eventueel wat peper en zout toe,

Benodigdheden

Ingredi├źnten

  • sparribs- 4 of 5 stukken
  • boter- 50 gram
  • bloem - 50 gram
  • water- 1 Liter
  • peper en zout-

Instructies

Snij het vlees van de botten en trek dit uit elkaar tot stukjes, plukjes van ongeveer 1,5 cm.

Smelt in een pan met dikke boden de boter. Voeg de bloem toe en laat 4 tot 5 minuten goed doorwarmen. Blijf in de pan roeren zodat de bloem gaart.

Voeg dan beetje bij beetje al roerend het water toe zodat er een mooie gladde massa ontstaat zonder klontjes. Blijf roeren en voeg water toe tot het voor jou de gewenste dikte heeft gekregen. Laat het geheel nog een paar minuten pruttelen en voeg dan het vlees toe.

Roer alles goed door en proef na een paar minuten of je er nog peper en zout aan toe moet voegen.

Lekker met witte rijst en wat atjar tjampoer.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print