Rijstsalade

Iedereen heeft wel eens wat gekookte rijst over. Als je dit opspaart (invriest) tot je een leuke hoeveelheid hebt kan je hier een heerlijke rijstsalade van maken.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • gekookte rijst-
  • aubergine- 1/2
  • courgette- 1/2
  • paprika rood- 1 stuks
  • ui- 1 stuks
  • knoflook- 3 teentjes
  • bosui-
  • ras el hanout- 2 el
  • griekse yoghurt- 4 el
  • mayonaise- 3 el
  • olijfolie-

Instructies

Snijd de aubergine, courgette, ui en paprika in blokjes. Snipper de knoflook fijn en snijd de bosui in ringetjes.

Giet ruim olie in een wok. Voeg de ras el hanout toe en na ongeveer 1 minuut de aubergine, courgette, ui en parika voor vier minuten mee bakken.

Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee.

Zet het vuur onder de wok uit en voeg dan de bosui en Griekse yoghurt toe. roer goed door en laat verder afkoelen.

Als het afgekoeld is roer je de mayonaise en de rijst erdoor.

 

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print