Iedereen heeft wel eens wat gekookte rijst over. Als je dit opspaart (invriest) tot je een leuke hoeveelheid hebt kan je hier een heerlijke rijstsalade van maken.
Iedereen heeft wel eens wat gekookte rijst over. Als je dit opspaart (invriest) tot je een leuke hoeveelheid hebt kan je hier een heerlijke rijstsalade van maken.
Snijd de aubergine, courgette, ui en paprika in blokjes. Snipper de knoflook fijn en snijd de bosui in ringetjes.
Giet ruim olie in een wok. Voeg de ras el hanout toe en na ongeveer 1 minuut de aubergine, courgette, ui en parika voor vier minuten mee bakken.
Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuutje mee.
Zet het vuur onder de wok uit en voeg dan de bosui en Griekse yoghurt toe. roer goed door en laat verder afkoelen.
Als het afgekoeld is roer je de mayonaise en de rijst erdoor.
Een lekkere volle soep die het ook prima doet als maaltijdsoep. Als je ipv kippenbouillon groentebouillon gebruikt is het een heerlijk vegetarisch recept.