Romige New York cheesecake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • digistieve koejes- 15 suks
  • boter- 125 gram op kamertemperatuur
  • roomkaas- 570 gram
  • ricotta- 500 gram
  • basterdsuiker wit- 300 gr
  • bloem- 50 gram
  • kaneel- 1 tl
  • crème fraiche- 200 ml
  • vanille aroma- 2 tl
  • eieren- 3 stuks

Instructies

Verwarm de oven op 160 graden. Verkruimel de koekjes en voeg de boter toe. Kneed dit met deeghaken goed door.

Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk de bodem goed aan.

Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Klop de roomkaas en ricotta met de mixer in 1 minuut glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraiche en vanille toe en klop glad.

Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.

Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart in ca. 80 minuten iets onder het middenin de oven.

Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen. Laat daarna buiten de oven nog 30 minuten verder afkoelen en daarna afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print