
Eierwrap
Dit is een lekkere licht maaltijd voor de warme dagen. Als je ipv de kip gekruide tofu gebruikt is het een heerlijk vegetarisch gerecht.
Verwarm de oven op 160 graden. Verkruimel de koekjes en voeg de boter toe. Kneed dit met deeghaken goed door.
Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk de bodem goed aan.
Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Klop de roomkaas en ricotta met de mixer in 1 minuut glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraiche en vanille toe en klop glad.
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart in ca. 80 minuten iets onder het middenin de oven.
Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen. Laat daarna buiten de oven nog 30 minuten verder afkoelen en daarna afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.

Dit is een lekkere licht maaltijd voor de warme dagen. Als je ipv de kip gekruide tofu gebruikt is het een heerlijk vegetarisch gerecht.

Ik ben dit receptje jaren geleden tegengekomen. Het blijft een smaakexplosie en met enige regelmaat gebruik ik het zoals laatst op een verjaardagslunch voor Andre