
Stoofperentaart
Appeltaart bakken en eten we bijna allemaal. Neem eens stoofperen ipv appels en je krijgt een heerlijke taart met de mooie smaak van de herfst.
Zet de tajine op laag vuur met een scheut olie. Snij het vlees in dobbelsteentjes van 2 x 2 cm.
Bak het vlees aan in de olie voor 5 minuten.
Ondertussen pel je de ui en knoflook. Snij de ui in grove stukken en de knoflook fijn.
Strooi de ras el hanout over het vlees en roer door. Voeg de ui en knoflook toe en bak mee voor 2 minuten.
Snij ondertussen de courgete en auberginge in de lengte door en snij dan in plakjes.
Voeg toe en bak 2 minuten mee. Schep de harissa erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Laat de tajine voor 2,5 uur zachtjes stoven.
Appeltaart bakken en eten we bijna allemaal. Neem eens stoofperen ipv appels en je krijgt een heerlijke taart met de mooie smaak van de herfst.
Dit is een lekkere licht maaltijd voor de warme dagen. Als je ipv de kip gekruide tofu gebruikt is het een heerlijk vegetarisch gerecht.