Salade makreel met dyonaise

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Krielaardappelen- zakje
  • gestoomde makreel- 1 stuks
  • geroosterde paprika- 1/2 pot
  • komkommer- 1 stuks
  • mini mozzarella- zakje
  • eieren- 3 stuks
  • broccolispruiten- bakje
  • dyonaise- 2 el
  • olijfolie- flinke scheut
  • champagneazijn-
  • peper uit de molen-

Instructies

Kook de krieltjes gaar en laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Maak ondertussen de makreel schoon en kook de eieren hard.

Meng de dyonaise met de olijfolie en champagneazijn naar smaak. Maal hier wat zwarte peper over.

Snijd de geroosterde paprika in reepjes of stukje. Haal het hart uit de botersla en maak de bladen los. Was de komkommer en schaaf in plakjes.

Leg de sla op een groot bord of schaal. Verdeel hierover de kriel en daarna de geroosterde paprika, komkommer en mini mozzarella. Giet de dressing erover en  verdeel de broccolispruiten over de salade. Garneer met de in parten gesneden eieren.

Lekker als maaltijdsalade voor twee personen.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print