
Peer en perzik in port met vanilleroom
Ik voeg eigenlijk altijd wat port toe als ik stoofperen kook. Op enig moment had ik niet alles in huis wat ik normaal gebruik en
Kook de krieltjes gaar en laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Maak ondertussen de makreel schoon en kook de eieren hard.
Meng de dyonaise met de olijfolie en champagneazijn naar smaak. Maal hier wat zwarte peper over.
Snijd de geroosterde paprika in reepjes of stukje. Haal het hart uit de botersla en maak de bladen los. Was de komkommer en schaaf in plakjes.
Leg de sla op een groot bord of schaal. Verdeel hierover de kriel en daarna de geroosterde paprika, komkommer en mini mozzarella. Giet de dressing erover en verdeel de broccolispruiten over de salade. Garneer met de in parten gesneden eieren.
Lekker als maaltijdsalade voor twee personen.

Ik voeg eigenlijk altijd wat port toe als ik stoofperen kook. Op enig moment had ik niet alles in huis wat ik normaal gebruik en

Ajvar is een hemels goedje uit het voormalige Joegoslavië! Je kan het haast overal voor gebruiken: op brood (bijv. kaastosti!), in de soep, als toevoeging