satésaus

Voor satésaus gebruik ik altijd de goedkoopste pindakaas. De smaak wordt bepaald door de overige ingrediënten dus waarom meer uitgeven dan nodig is.

Hou je van pittig, doe er dan nog een of twee eetlepels sambal door.

Als je pindasaus over hebt kan je dit prima invriezen voor een volgende keer. Schep het in porties nadat het is afgekoeld in een diepvrieszak zodat je als plak in de vriezer kan bewaren.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • pindakaas- 1 pot
  • ui- 2 stuks
  • knoflook- 5 teentjes
  • spaanse peper- 3 stuks
  • gemberwortel- 3 sm
  • ketjap manis- 1 dl
  • citroensap- 3 el
  • bruine basterd suiker- 3 el
  • arachideolie-
  • ketoembar- 2 tl
  • djinten- 2 tl
  • laos- 2 tl

Instructies

Pel de ui en de knoflook. Snij in stukken. Schil de gember en snij in stukjes. Maal de ui, knoflook, peper en gember fijn in de keukenmachine. Als je deze niet hebt dan alles heel fijn snijden.

Pan op het vuur met een scheut olie. Bak het uien, knoflook, peper, gembermengsel 2 minuten op half hoof vuur. Voeg de droge kruiden toe en bak een minuut mee.

Voeg de ketjap, citroensap, basterdsuiker, pindakaas en 5 dl water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat vijf minuten zachtjes doorkoken.

Als de saus te dik is iets water toevoegen.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print