Snelle stoof van bbq vlees

Ik weet niet hoe het bij jullie gaat maar ik heb na een bbq altijd van alles wat over. Invriezen is een optie maar bij mij uit zich dat in een vriezer vol met ondefinieerbare zakjes die dan een keer op goed geluk ontdooid worden.

Tegenwoordig maak ik er gewoon een pannetje snelle stoof van. Ik gebruik dan een stevige kruidenmix zoals de mechoui kruiden die eigenlijk voor lam of schaap gebruikt worden. Dit geeft het geheel een rijke smaak.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • filetlapje- 1 a 2 stuks
  • kipfilet- 1 stuks
  • lamsworstjes- 3 stuks
  • shaslick- 1 stokje
  • ui- 1 stuks
  • knoflook- 2 teentjes
  • paprika- 1 stuks
  • tutti frutti- 1 zakje
  • groene olijven- 2 el
  • couscous-
  • mechoui kruiden- 2 el
  • olijfolie-
  • rode wijn- 2 dl

Instructies

Snijd het vlees in blokjes en de worstjes in stukjes. Snipper de ui, snijd de paprika in stukjes en de knoflook fijn.

Zet een braadpan op het vuur en giet hier ruim olie in. Voeg de mechoui kruiden toe en bak deze voor 2 minuten. Voeg dan het vlees en de worstjes toe en bak dit in 4 minuten gaar op zacht vuur. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en laat dit in 5 minuten gaar worden.

Voeg de rode wijn toe en laat het geheel met de deksel op de pan nog 5 minuten stoven.

Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op het pak of de zak.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print