Wilde spinazie is steviger van structuur en smaak dan de gewone maar als er geen wilde te krijgen is kan je prima de gewone spinazie gebruiken.
Wilde spinazie is steviger van structuur en smaak dan de gewone maar als er geen wilde te krijgen is kan je prima de gewone spinazie gebruiken.
Snij de knoflook fijn. Snij de eendenborst op het vel kruislings in zodat er een ruitpatroon in het vel ontstaat.
Zet een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de eendenborst op het vel 4 a 5 minuten op middelhoog vuur. Keer de eendenborst om en bak 2 a 3 minuten op de vlees zijde.
Haal de eendenborst uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Zet nu een wok en een schone koekenpan op het vuur. In de wok een flinke scheut olijfolie en in de koekenpan een scheutje.
Doe de knoflook in de wok en laat even zweten. Voeg dan steeds een hand spinazie toe en wok tot het geheel geslonken is. Breng op smaak met peper uit de molen en wat zout. Halverwege het spinazie wokken bak je de garnalen plus de chilivlokken 2 minuten op half hoog vuur in de koekenpan. Zet het vuur onder de koekenpan uit als je nog bezig bent met de spinazie anders worden je garnalen taai.
Snij nu de eend in dunne plakjes.
Schep de spinazie in het midden van vier borden. Drapeer de plakjes een hierover en schep de garnalen erbij. Schep in het midden op ieder bord een lepeltje mango chutney.
Ik kreeg dit recept via een vriend uit Belgie die dit weer heeft opgepikt vanuit America. Dan merk je weer hoe leuk het is om