Spoel de zuurkool goed af met koud water en knijp hem daarna goed uit,
Zet de spekblokjes op in een koekenpan op laag vuur en laat langzaam uitbakken tot ze krokant zijn.
Bak de kipshoarma in wat olie in 8 minute gaar. Schep regelmatig om.
Breek de eieren boven een kom en klop ze los met de sambal.
Neem een bakvorm en bekleed deze met bakpapier.
Meng de zuurkool met de kipshoarma en spekblokjes goed door elkaar. Vul hier de bakvorm mee en druk licht aan.
Giet het eiermengsel eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas.
Zet de bakvoorm in de oven en gaar in 20 / 25 minuten.
Graved lax is een Scandinavisch gerecht wat letterlijk begraven zalm betekend. Dit deed men in de middeleeuwen om de vis langer houdbaar te maken. De
Truffeljus kan je in een speciaalzaak kopen in blikjes. Je kan het ook maken door aan een goede jus (bijvoorbeeld van biefstuk) truffelolie en wat