Zwaardvissteak

Zwaardvis is een stevige vissoort die  bijna smaakt als kalfsvlees. Zelfs de niet visliefhebber zal hier van smullen.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • zwaardvissteak- 4 stuks
  • knoflook- 2 teentjes
  • boter- 30 gram
  • marsala- 1/2 glas
  • verse peterselie- bosje
  • olijfolie- 3 el
  • peper en zout-

Instructies

Verhit de olijfolie in een koekenpan, pel de knoflook en snij in plakjes. Bak de plakjes knoflook zachtjes tot ze bruin worden. Verwijder de knoflook en voeg de helft van de boter toe.

Bak de zwaardvis aan beide kanten voor ongeveer 1,5 minuut.

Voeg de overgebleven boter toe. Blus na 1 minuut af met marsala en laat nog 1 minuut doorkoken.

Bestrooi met zout en peper en de fijngehakte peterselie. En laat de saus even indikken

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on print
Print